Bel ons direct: 0167 – 54 04 11 of 06 – 18 11 50 27
Of e-mail ons: infocami@lengton.nl

Plaats

ALFAZ DEL PI

Alfaz del Pi is een niet toeristisch Spaans dorp waar u dagelijks uw brood zult halen en waar u terecht kunt voor postkantoor, supermarkten, leuke restaurantjes en de markt op vrijdag. In de directe omgeving van Alfaz del Pi treft u het mooie pitoreske Altea  alsmede  Calpe met de opvallende rots in zee, de vissershaven met visafslag en heel veel visrestaurantjes, het altijd levendige Benidorm met de mooie boulevards, maar ook een zeer mooi berggebied direct achter Finestrat dat de gehele regio omsluit tot aan Jalon toe .

Direct aan zee ligt het bij vele Nederlanders populaire dorpje Albir met voornamelijk laagbouwcomplexen, mooie uitgestrekte (kiezel)stranden, boulevard en vele terrassen en restaurantjes.

Benidorm
Het kloppend hart van de Costa Blanca wordt gevormd door Benidorm. De stad is voor Valencia de belangrijkste toeristische inkomstenbron. Zo wordt de regio niet alleen in de zomer druk bezocht maar ook in het winterseizoen komt de hotelbezetting niet onder de 70%. Deze bezetting zorgt ervoor dat er gedurende het hele jaar een gezellige drukte aanwezig is in de lokale restaurants, cafetaria’s en bars. Dit geldt overigens ook voor Albir en Altea die dichtbij zijn en waar het dus het gehele jaar levendig is.

Fiestas
Aan de Costa Blanca  is het bijna doorlopend feest. Er worden jaarlijks meer dan 30 officiele feesten en herdenkingen  georganiseerd. Bekend zijn bijvoorbeeld: Moros y Cristianos in oktober, Hogueras de San Juan in juni, Fallas in maart, Carnavales, Romerías en de Fiestas Patronales ter ere van de Maagd van Sufragio, welke beginnen in het tweede weekend van november. Verder zijn er velen ver van huis, die hun regionale feesten (Andalusie, Galicie,
Catalonie, enz.) in ere houden en vieren in Benidorm.

Stranden
Benidorm is vele malen onderscheiden, voor zijn schone brede zandstranden. Het Levante strand loopt van het oude centrum, 4 kilometer tot de Rincon de Loix. Het Poniente Beach is 5 kilometer lang en loopt van de haven tot La Cala. Het Playa del Mal Pas is een klein strandje naast de haven, tussen de andere twee stranden in. Op de stranden zijn verschillende strandvolleybal-velden uitgezet, maar ook strandvoetbal kan worden gespeeld. Voor de kinderen zijn er verschillende speelplaatsen in het strand geplaatst. Zeker voor de sportliefhebbers, is het strand het hele jaar door te gebruiken. Ook de veiligheid van de stranden heeft veel aandacht gekregen. Het Rode Kruis is op verschillende locaties aanwezig. Maar er zijn ook Guardaplayas (strandwachten) die langs de drie stranden patrouilleren. Op het Levante strand is deze zomer voor het eerst een bibliotheek uitzet, waar men niet alleen een boek kan lezen/lenen, maar ook de krant kan doornemen.

Maar ontdek ook de stranden van bijvoorbeeld Calpe en San Juan op zo’n 20 minuten afstand met de auto.

Activiteiten
In en rond Benidorm is meer te doen dan genieten van zon, zee en strand. Er zijn verschillende attractieparken, waarvan Terra Mitica, net buiten de stad de nieuwste is. Het waterpark Aqualandia en Mundomar liggen in de stad en zijn ook een bezoek meer dan waard. Voor de sportliefhebbers zijn er ook vele mogelijkheden. U kunt gebruik maken van de veelzijdige sportfaciliteiten van Foietes. Daar kunt u tennissen, voetballen, basketballen, volleyballen, enz. Er is een atletiekbaan en een prachtig zwembad van olympische afmetingen. Aan het Levante strand, vlakbij Rincon de Loix, ligt de kabelbaan van de Waterskischool van Benidorm.

Ook op cultureel gebied zijn er vele mogelijkheden. Er worden door la casa de cultura van Benidorm en Alfaz del Pi regelmatig culturele exposities georganiseerd, theatervoorstellingen, thematische filmvoorstellingen, enz. Zomers doen veel bekende (internationale) artiesten, tijdens hun tour door het land ook Benidorm aan voor een concert of voorstelling.

Nachtleven
Voor degenen die ’s avonds na alle activiteiten nog energie over hebben, transformeert Benidorm tot een kleurrijk lichtorgel, waar jong en oud zich tot in de kleine uurtjes kunnen vermaken. Zomers bevolken de jongeren de straten van het oude gezellige centrum, de strandtenten en bars en de discotheken, net buiten het centrum. Er is voor elk wat wils. De Rincon de Loix wordt met name door de Britten en centraal Europeanen veel bezocht. Hier vindt men uitgaansgelegenheden met elk een eigen Europeese uitstraling. Het centrum biedt meer de traditionele Spaanse sfeer.

Maar ook voor de niet meer zo jonge vakantieganger is er ‘s-avonds veel vertier in Benidorm. Van zwieren over de dansvloer met livemuziek aan de boulevard, tot een gezellige dinershow in  Benidorm Palace.