Bel ons direct: 0167 – 54 04 11 of 06 – 18 11 50 27
Of e-mail ons: infocami@lengton.nl

Taal

De Costa Blanca is gewend aan een groot aantal toeristen. In het dagelijks leven zult u zich goed kunnen redden met Engels en soms zelfs gewoon Nederlands. Toch adviseren wij u om de belangrijkste woorden ook in het Spaans te leren. Handig maar ook wel zo leuk.! Al was het maar om ’s morgens bij de bakker in Alfaz del Pi direct in de goede Spaanse sfeer te komen!

Er wordt in het gehele land Spaans gesproken, hetgeen ook de taal is die gebruikt wordt door de Overheid. In bepaalde landstreken worden dialecten, of eigenlijk andere talen gesproken. Zo spreekt men Catalaans in Catalonië, het Galicisch in Galicië, het Baskisch in het Baskenland en het Valenciaans in de Valenciaanse Gemeenschap.

Het Spaans is één van de belangrijkste Romaanse talen en na het Engels de meest gebruikte handelstaal. Het Spaans is van Latijns-Iberische oorsprong en heeft zeer veel Arabische woorden opgenomen. Het hedendaagse Spaans is ontstaan uit het Castiliaanse dialect en wordt gewoonlijk Castellano in plaats van Espanol genoemd.